Knjiga narudžbi za izvoz ruskog vojnog hardvera vrijedna je 47 do 50 milijardi dolara, izjavio je u srijedu ravnatelj Savezne službe za vojnu i tehničku suradnju Dmitrij Shugayev.

“Narudžbe su u rasponu od 47 do 50 milijardi dolara, vjerujemo da će taj trend i dalje postojati. Redoslijed je vrlo važan jer govori o obvezama naših dobavljača”, rekao je na konferenciji za novinare posvećenoj rezultatima vojnog i tehničkog foruma Armija-2017. godine. Borbeni zrakoplovi čine oko 50% ukupnog ruskog izvoza oružja, rekao je Shugayev. “Brojke su već spomenute i ukazuju na to da je količina [zrakoplovnih potrepština] na svjetskom tržištu 27%. Približavamo se razini od oko 30% za isporuku vojnog hardvera za kopnenu vojsku dok sustavi protuzračne obrane čine negdje 20 % izvoza, a pomorski 6-7% “, rekao je.

Rusija izvozi “cijelu paletu borbenih zrakoplova” široko poznatu na svjetskim tržištima, rekao je Shugayev. To su Sukhoi Su-30 borbeni zrakoplovi, modernizirani Mikoyan MiG-29 zrakoplovi, najnoviji MiG-35, Mil Mi-35, Mi-28, Mi-17 i Kamov Ka-52 helikopteri i Yak-130 za borbenu obuku, rekao je. “Među sustavima protuzračne obrane, najveći interes pokazan je za S-400, Tor i Buk sustave, razna oklopna vozila, tenkove T-90 i T-90S, te sredstva za elektroničko ratovanje”, rekao je Shugayev.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)