Rusija je Egipatskoj ratnoj mornarici poklonila raketni brod sa krstarećim projektilima „Mosquito“, priopćio je načelnik Uprave za borbenu pripremu Ruske ratne mornarice Viktor Kočemazov. On je naglasio kako je Rusija to učinila da pomogne Egiptu u borbi protiv terorizma, ne samo na kopnu nego i na moru.

Protubrodske krstareće rakete „Mosquito“, postavljene na raketnom brodu R-32, obilježava mala visina letenja, nadzvučna brzina i odlične manevarske sposobnosti. Zahvaljujući tomu mogu izbjeći protivničke sustave PZO.

Inače, prema podacima ruske Savezne službe za vojno-tehničku suradnju, u rujnu 2014. godine obje su strane potpisale ugovore o naoružavanju u vrijednosti od 3,5 milijarde USD.

Generalni direktor „Rosteha“ Sergej Čemezov rekao je da ti ugovori podrazumjevaju isporuku vatrenog oružja, PZO sustava i topništva. Priopćeno je također, da je Egipat zainteresiran za kupovinu borbenih aviona „Mig-35“.

Rusija i Egipat planirali su potpisivanje ugovora o isporuci sustava “Prezident-S“, a pregovaralo se i o helikopterima Ka-52 za opremanje nosača helikoptera tipa „Mistral

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)