Ministarstvo obrane Rusije priprema nadograđene borbene tenkove T-80BVM i T-90M za ispitivanja, uzimajući u obzir rezultate kampanje u Siriji, izjavio je čelnik Uprave za oklopništvo Ministarstva obrane (GABTU), general-pukovnik Alexander Ševčenko. “U tijeku su državna ispitivanja moderniziranog T-90M, a pripremaju se i ispitivanja nadograđenog T-80BVM”, kazao je.

Na izložbi Armija-2017 održanoj u blizini Moskve 22. i 27. kolovoza, Ministarstvo obrane i korporacija Uralvagonzavod, podružnica tvrtke Rostec, potpisali su ugovore vrijedne preko 417 milijuna USD za isporuku T-90M i vozila Terminator za potporu kao i ugovore za remont T-72, T-80BV (uključujući veliku nadogradnju) i T-90.

Modernizacija razine T-80BV na T-80BVM znatno će poboljšati borbenu učinkovitost. Ruski analitičari vjeruju da će vozilo primiti višekanalni Sosna-U ciljnički sustav s laserom, termoviziju i automatski tragač cilja. Očekuje se da će potrošnja goriva biti smanjena, a donja granica radne temperature će se spustiti na -50 ° C.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)