Projekt 11.711 amfibijski jurišni brod Ivan Gren će biti isporučen ruskoj mornarici ne prije studenog, rekao je Alexei Rakhmanov, predsjednik United Ship-Building Corporation.
“Vjerojatno to se neće dogoditi prije studenog zbog vrlo složenog problema vezanog uz demagnetiziranje sustava, a na čemu se trenutno radi”, rekao je Rakhmanov.

Najvažnije je sada da struka potvrdi točnost izračuna kako se postupak ne bi ponavljao, rekao je on. “Nažalost, Ivan Gren je imao težak put: brod je bio u izgradnji gotovo 14 godina, a nije ni ga niti gradio u početku United Ship-Building Corporation, a tijekom tog vremena su tehnički uvjeti za brod promijenjeni tri puta”, rekao je Rakhmanov.

Kobilica za projekt 11.711 amfibijski jurišni brod je položena u Yantar brodogradilištu u Kaliningradu u prosincu 2004., a 2012. brod je porinut u vodu. Brod je počeo prolaziti ispitivanja u lipnju 2016. godine. Yantar Brodogradilište će izgraditi još jedan brod ove klase, Petar Morgunov, a koji će biti isporučen mornarici u 2018.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)