Rusija je naoružala 16 protuzračnih raketnih pukovnija s naprednim sustavima S-400 u proteklih pet godina, izjavio je u utorak načelnik Glavnog stožera OS Rusije general Valerij Gerasimov. „Tijekom posljednjih pet godina, 16 PZO raketnih pukovnija je ponovo naoružano s raketa zemlja-zrak sustavom S-400. Također, Rusija je razmjestila i 19 raketnih bojni naoružanih topničko raketnim sustavima PZO Pantsyr-S, rekao je načelnik Glavnog stožera OS Rusije.

“Više od 130 naprednih radarskih postaja koje su sposobne otkriti niskoleteće ciljeve isporučene su postrojbama PZO”, rekao je Gerasimov.Tr enutno, radovi su pri kraju za razmještanje “over-the-horizon” radarske postaje, što će pomoći „zadaći otkrivanja masovnog uzlijetanja zrakoplova i lansiranje raketa, uključujući i nadzvučne brzine u dometu preko 1000 km od naših granica, “rekao je general.

„Sve u svemu, udio naprednog naoružanja u zračnim snagama dosegao je 72,8% Ova brojka čini 72% u zrakoplovstvu, 68% u protuzračnoj obrani i 81% u svemirskim postrojbama”, rekao je šef Glavnog stožera Rusije. Ruske zračne snage godišnje primaju 200 naprednih zrakoplova Suhoj Su-30SM, Su-34, Su-35S i MiG-31BM, helikoptera Kamov Ka-52, Mil Mi-28N i drugih borbenih helikoptera, rekao je Glavni stožer.

“Kao rezultat toga, 12 pukovnija zrakoplova, tri brigade i šest pukovnija zrakoplovstva kopnenih snaga bilo je ponovno zanovljeno s naprednim hardverom”, istaknuo je general.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)