Ruske vojne vježbe Crnomorske flote u istočnom Sredozemlju

Dva najnovija broda ruske Crnomorske flote, opremljena krstarećim raketama, započe će 15. kolovoza vježbe u istočnom Sredozemlju, priopćilo je rusko ministarstvo obrane u Moskvi.

“Od 15. kolovoza pomorska skupina će zapoceti taktičku vježbu u istočnom dijelu Sredozemlja. U toj grupi su ‘Serpukhov’ i ‘Zeljoni dol’, najnoviji brodovi opremljeni raketama”, piše u priopćenju koje objavljuje TASS. Kako se dodaje, u vježbu će biti uključeno i više brodova za logističku podršku.

Ministarstvo očekuje da ta vježba bude “test osposobljenosti pomorskih snaga za djelovanje u rješavanju kriza povezanih sa terorističkim prijetnjama”. “Serpuhov” i “Zeljoni dol” će, u suradnji sa specijalnim snagama koje su stalno raspoređene na Sredozemnom moru, uvježbavati procedure komunikacije, zatim pomoć brodu oštećenom u zamišljenom terorističkom napadu, kao i presretanje broda sa migrantima, precizira se u priopćenju.

Brodovi Crnomorske flote će, također, vjžbati gađanje topničkim naoružanjem i raketama “u uvjetima koji su približni stvarnim borbenim operacijama”.

“Sepurkhov” i “Zeljoni dol” već su napustili luku Sevastopolj na Krimu, a u tu svoju bazu vratit će se krajem kolovoza.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)