ST. PETERSBURG, 29. lipnja / TASS /. Brodogradilište Zelenodolsk u regiji Volga može opremiti ratne brodove koje gradi za izvoz najnovijim raketnim/topničkim sustavom Pantsyr-ME, priopćio je na Međunarodnom obrambenom sajmu u Sankt Peterburgu izvršni direktor brodogradilišta Renat Mistakhov. “Vjerujem da će ovaj novi hardver biti iznimno tražen za ratne brodove, jer ima vrlo dobre tehničke karakteristike u usporedbi sa konkurentima, a koje bi trebao potvrditi tijekom ispitivanja”, rekao je izvršni direktor, govoreći o Pantsyr- ME sustavu.

Dostupnost raketnog sustava Pantsyr-ME na ratnim brodovima predviđenim za izvoz učinit će ih atraktivnijim za potencijalne kupce, dodao je. “Zapravo, nadamo se da će nam to omogućiti i povećanje udjela u izvozu, jer se svi stalno raspituju o ovom sustavu protuzračne obrane”, kazao je. Pantsyr-ME je mornarička verzija obitelji Pantsyr sustava PZO. Verzija sustava za kopnene snage naziva se Pantsyr-S.

Najnoviji ruski raketni i topnički sustav Pantsyr-ME već je postavljen na raketni čamac Project 1241 (Molniya) i prolazi ispitivanja u Crnom moru. Sustav će biti postavljen na brodove Projekta 22800 – Karakurt.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)