Russian Helicopters Group, dio državne hi-tech korporacije Rostec će testirati laki višenamjenski helikopter Kamov Ka-226T u Iranu zajedno s iranskom Iran Helicopter Support and Renewal Company (IHSRC) kako bi se ispitale njegove sposobnosti operiranja u uvjetima ekstremno visokih temperatura, izvjestio je tiskovni ured Grupe u srijedu.

„Testovi će se održati u bazi iranske tvrtke u sklopu memoranduma o razumjevanju potpisanog na HeliRussia-2017, međunarodnom sajmu koji se održao u svibnju ove godine. Ka-226T je već stigao u Iran i počeo prve ispitne letove”, rečeno je iz Grupe. Ispitivanja će trajati do kraja kolovoza i imaju za cilj potvrditi potencijal Ka-226T za rad na temperaturama plus 50 stupnjeva Celzijusa, priopćio je proizvođač.

Također, ruski proizvođač će održati konferenciju u Iranu zajedno sa IHSRC početkom rujna kako bi upoznao potencijalne kupce s rezultatima svojih ispitivanja, specifičnostima rada Ka-226T i prednostima pred konkurencijom. Ka-226T laki višenamjenski helikopter sa koaksijalnim sustavom rotora ima maksimalnu težinu polijetanja 3,4 tone i može nositi do 1 t tereta. Ka-226T ima jedinstveni modularni dizajn.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)