Saab i Embraer jučer su svečano otvorili Gripen centar za dizajn i razvoj (GDDN) u Gaviao Peixoto, država São Paulo. GDDN će biti centar tehnološkog razvoja borbenog zrakoplova Gripen NG za Saab i Embraer, zajedno s brazilskim industrijskim partnerima i institucijama kao što su AEL Sistems, Atech, Akaer i Brazilsko ratno zrakoplovstvo preko svog istraživačkog odjela DCTA.

GDDN uključuje razvojno okruženje i simulatore potrebne za takvu aktivnost. Osim toga, GDDN je povezan sa Saab-om u Švedskoj i industrijskim partnerima u Brazilu, osiguravajući tako transfer tehnologije i učinkovit razvoj.

“Imamo dugoročno opredjeljenje za Brazil. Pokretanje GDDN je ključna prekretnica u brazilskom Gripen programu kao što će biti osnova za transfer tehnologije i razvoj borbenog zrakoplova u zemlji”, rekao je Håkan Buskhe, izvršni direktor i predsjednik Saab-a.

“Embraer i Saab imaju dokazano iskustvo u razvoju i primjeni inovativnih tehnologija u zrakoplovnoj industriji. Ova suradnja je ključ da se osigura najbolja podrška za Brazilsko ratno zrakoplovstvo u nadolazećim godinama “, rekao je Jackson Schneider, predsjednik i izvršni direktor Embraera.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)