Švedski Saab će formirati joint venture u Indiji sa tvrtkom Kalyani Strategic Systems Ltd za indijski SRSAM i VSHORAD program PZO. U sklopu sporazuma, joint venture će biti zadužen za glavni dio proizvodnje i isporuke raketa zemlja-zrak za sustave kratkog dometa i vrlo kratkog dometa PZO.

“Joint venture će koristiti švedska znanja i iskustva Saab-a kao programera i dobavljača radara visoke tehnologije i raketnih sustava, sa inženjeringom i proizvodnim mogućnostima Kalyani grupe”, rekao je Gorgen Johansson, voditelj Saab Dynamics. Prijenos tehnologije je glavni dio posla.

“Drago mi je objaviti naš doprinos Make in India programu putem našeg sporazuma sa KSSL i Kalyani grupacijom na uspostavljanju joint venture tvrtke u Indiji za program PZO”, rekao je Johansson. “JV je već u pripremi obje tvrtke te će biti uskoro pokrenut.”

Saab nudi Indiji sustav koji kombinira Giraffe AMB 3-D radar i BAMSE sustav PZO za SRSAM program i sustav koji se temelji na RBS 70 NG raketnom sustavu za indijski VSHORAD.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)