Saab će isporučiti Tactical Engagement Simulation System (TESS) za potrebe Vojne akademije Kopnene vojske general Tadeusz Kosciuszko (Wyzsza Szkoła Oficerska Wojsk Ladowych) u Wroclawu. Saab opisuje ovaj posao prvom narudžbom u sklopu dvogodišnjeg ugovora. Vrijednost narudžbe nije objavljena.

Postoje dva glavna elementa za TESS: laserski odašiljač, detektor, instrumenti i sustav za praćenje koji pruža detaljno izvješće nakon akcije.

Laserski odašiljač je postavljen na oružje koje “ispaljuje” za oko-sigurnu lasersku zraku. Kada zraka naiđe na laserski detektor to aktivira odgovor u skladu s vrstom “ispaljenog” lasera. U laser je ugrađen kod koji nosi informaciju o vrsti streljiva koje laser simulira, što se može pročitati na laserskom detektoru zajedno s identitetom strijelca. Saab koristi Optische Schnittstelle für Agdus und Gefübz (OSAG) 2.0 kod.

Pojedinci su opremljeni s osobnim uređajem za detekciju (Personal Detection Device), koji ima detektore na prsluku i kacigi. Kontrolni modul sa zaslonom i zvučnikom pruža različita upozorenja prema učinku, kao što je pogibija, ranjenost, promašaj ili topnička vatra. Tu je bežična veza između PDD i odašiljača pješačkog oružja koji onemogućava djelovanje oružja ako je njegov nositelj onesposobljen. Detektori na vozilu pružaju iste mogućnosti.

Pojedini subjekti prate se putem komunikacijske mreže, a svaki entitet nosi GPS odašiljač koji je spojen na baznu stanicu. Sustav radi u frekvencijskom pojasu 320-380 MHz sa normalnom brzinom ažuriranja sudionika ili entiteta prema položaju i statusu u pravilu manje od pet sekundi.

Početna WSOWL narudžba od Saaba sastoji se od 120 GAMER Manpack ssa potpunom ustava s kompletnim Exercise Control (EXCON) softverskim paketom. Radi se o prijenosnom razmjestivom sustavu koji može podržati do 120 entiteta.

Sustav za praćenje je osiguran sa jednom baznom stanicom, težine manje od 13 kg, uključujući baterije i kontroliran putem laptopa. Kada miruje i kada je priključen na prijenosni jarbol može osigurati pokrivenost 6 km..

EXCON softverski paket pruža detaljan zapis, koji može biti prikazan u 3-D, pokretima i akcijom svakog entiteta, uključujući i ispaljeno streljivo.