Ministarstvo obrane Saudijske Arabije potpisalo je ugovore s ruskom vladom kako bi nabavilo S-400 sustav protuzračne obrane, Kornet-EM sustav, TOS-1A, AGS-30 i Kalashnikov AK-103 vrijedne 3,5 milijardi USD. Kao dio sporazuma koji je danas potpisan u Moskvi, Rusija će prenijeti tehnologiju i lokalizirati proizvodnju i održavanje tih sustava naoružanja u Kraljevini, priopćilo je nacionalna organizacija za vojnu industriju Saudijske Arabije (SAMI). Sukladno sporazumu, SAMI je potpisao Memorandum o razumijevanju (MoU) i Ugovor o općim uvjetima poslovanja s ROSOBORONEXPORT-om, ruskom državnom tvrtkom za izvoz vojnih proizvoda.

Memorandum o razumijevanju usredotočen je na lokalizaciju proizvodnje i održivost sustava naoružanja u Saudijskoj Arabiji. Memorandum o razumijevanju uključuje prijenos tehnologije za lokalnu proizvodnju sustava Kornet-EM (ATGM), TOS-1A VLRS i automatskih bacača granata AGS-30 s granatama. Osim toga, stranke će surađivati ​​u postavljanju plana za lokalizaciju proizvodnje i održavanja dijelova S-400 sustava protuzračne obrane.
Ugovor o općim uvjetima obuhvaća lokalnu proizvodnju Kalashnikova AK-103 i streljiva koja će pridonijeti povećanju samodostatnosti u skladu sa Vision 2030 saudijske vlade.
Sporazumi također uključuju programe obrazovanja i osposobljavanja za saudijske državljane kako bi se osigurala održivost i razvoj sektora vojne industrije u Saudijskoj Arabiji. Očekuje se da će ovi sporazumi imati opipljive gospodarske benefite i da će transfer najnovijih tehnologija poslužiti kao katalizator za lokalizaciju 50% vojne potrošnje Kraljevine kao što je ciljano prema Vision 2030.