Singapurska flota borbenih helikoptera AH-64 Apache i teških transportnih helikoptera CH-47 Chinook opremljena je obrambenim paketom opreme izraelskog proizvođača Elbit Systems u sklopu nadogradnje sposobnosti preživljavanja.

Pogled izbliza na flotu helikoptera Apache i Chinook iz sastava Singapurskog ratnog zrakoplovstva (RSAF), pokazuje da su helikopteri opremljeni sustavom upozorenja od nadolazećih projektila koji izgledaju identični onima koje proizvodi Elbit u sklopu paketa za elektroničko ratovanje. Glasnogovornik singapurskog Ministarstva obrane je ranije potvrdio da RSAF „oprema AH-64D s novim sustavima kako bi unaprijedio sposobnosti preživljavanja helikoptera i poboljšao sposobnosti izvršenja misija,” dodajući pritom kako „program nadogradnje uključuje opremanje AH-64D sa Helicopter Integrated Electronic Warfare System (HIEWS) i SATCOM-om za robusniju komunikaciju.”

Helikopteri su također opremljeni s prijemnikom radarskog upozorenja ili RWR, slično onima na RSAF helikopterima AS332M / M-1 Super Puma, koji su nadograđeni ranije.
Jedan RSAF Apache je do sada prošao nadogradnju. To je zrakoplov koji je bio teško oštećen tijekom slijetanja 2010. godini i tek nedavno je popravljeni i doveden u letno stanje. Najmanje tri RSAF CH-47SD od ukupno 10 helikoptera prošlo je do sada nadogradnju.

Nadogradnje provodi RSAF i Defence Science and Technology Agency DSTA koji je objavio detalje nadogradnje helikoptera Chinook. To uključuje zamjenu postojeće avionike i instalaciju novog sustava misija koja uključuje nove načine upravljanja letom, osobni sustav lokatora, izvješćivanje o poziciji i statusu.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)