Singapur je po prvi put razmjestio svoje borbene zrakoplove F-15 na Guamu zbog zajedničke obuke sa Američkim ratnim zrakoplovstvom, priopćilo je ministarstvo obrane Singapura.

Glasnogovornik ministarstva potvrdio je da je Singapursko ratno zrakoplovstv (RSAF) „poslalo šest F-15SG i oko 100 pripadnika zrakoplovstva iz sastava 142. eskadrile u zrakoplovnu vojnu bazu Andersen na Guamu kako bi zajednički vježbali sa 44. borbenom eskadrilom američkih zrakoplovnih snaga za Pacifik od 10. travnja do 11. svibnja”, također ističući da ” RSAF i PACAF komuniciraju redovito kroz širok spektar aktivnosti, uključujući redovite bilateralne i multilateralne vježbe, kao što su vježbe Commando Sling i vježba Cope Tiger. Ove interakcije jačaju interoperabilnost i veze dvaju ratnih zrakoplovstava.”

44. Fighter Squadron sudjeluje sa 14 borbenih zrakoplova F-15C sa kojima je nedavno završio svoje sudjelovanje na vježbi Cope Tiger na Tajlandu, gdje se uvježbavao s elementima RSAF i Tajlandskog ratnog zrakoplovstva u zrakoplovnoj bazi Korat.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)