Slovačka je preuzela novo PO naoružanje Saab Carl-Gustaf M4, postajući tako prva zemlja koja je nabavila novu inačicu sustava. Isporuka 84mm prijenosnog protutenkovskog sustava obavljena je ovog mjeseca, priopćio je jučer Saab, ne otkrivajući druge detalje. Slovačka trenutno koristi inačicu M3.

Carl-Gustaf M4 ima poboljšani, laganiji dizajn – težak je manje od 7 kg – i nudi značajan napredak za mobilnost vojnika. Saab je priopćio da je M4 kompatibilan s budućim razvojnim tehnologijama bojišta, kao što su inteligentni sustavi ciljanja i programirano streljivo.

“Slovačke oružane snage trenutačno su opremljene s nekoliko jedinica Carl-Gustaf M3 oružja, a isporuka novog Carl-Gustaf M4 sustava pokazuje da možemo ponuditi najbolja rješenja za naše klijente”, rekao je Görgen Johansson , voditelj poslovnog područja tvrtke Saab Dynamics, objavio je u priopćenju.

“Vrlo sam ponosan objaviti da je Slovačka prva zemlja koja integrira sustav Carl-Gustaf M4 u svoje oružane snage. Zbog činjenice da je Carl-Gustaf M4 također kompatibilan s budućim razvojnim tehnologijama bojišta, Slovačka sada ima sustav koji će značajno povećati njezine obrambene sposobnosti “, dodao je Magnus Lewis-Olsson, šef tržišta za Europu, Bliski istok i Afriku.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)