Nakon tri godine mukotrpnih pregovora, Rusija i Indonezija su konačno pristale potpisati kupoprodajni ugovor: 11 borbenih zrakoplova Suhoj Su-35 u zamjenu za indonezijsko palmino ulje, kavu i drugu robu.

Dvije strane potpisale su Memorandum o razumijevanju u Moskvi. Konačni ugovor može biti potpisan do kraja godine, piše ruski poslovni dnevnik Vedomosti od 6.kolovoza, navodeći izvor iz Rosteca.

Barter aranžman će provesti Rostec i indonezijska državna kompanija PT Perusahaan Perdagangan. Točni uvjeti sporazuma tek trebaju biti izneseni, ali Su-35 će se zasigurno financirati indonezijskim izvozom u Rusiju.

U priopćenju objavljenom 3.kolovoza, indonezijski ministar trgovine Enggartiaso Lukita rekao je „razmjena 11 Suhoj Su-35 i niz indonezijskih proizvoda, počevši od kave i čaja, palminog ulja.”

Rostec je manje rječit. U priopćenju tvrtke, Rostec tvrdi da ruska strana zadržava pravo izbora koje robu može preuzeti iz Indonezije. Bez obzira na sredstvo plaćanja, prodaja 11 Su-35 Indoneziji je pobjeda ruske obrambene industrije. Indonezija je kupac zapadnih zrakoplova u prošlosti, a pridružuje se Kini među prvim kupcima Su-35.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)