U cilju povećanja vojnih sposobnosti, švedske oružane snage održat će tijekom ovog mjeseca od 11-30.09. vježbu Aurora 17 – najveću nacionalnu vojnu  vježbu na kojoj sudjeluje 19.000 pripadnika švedskih OS i oko 2000 pripadnika prijateljskih i partnerskih zemalja Danske, Finske, Norveške, SAD-a, Francuske, Litve, Velike Britanije.

Odvraćanje leži u snažnoj obrani, onoj koja raste u odnosu na sve prijetnje i nadilazi sve izazove. Osmišljena obrana spriječava potencijalne napadače i prisiljava ih da pažljivo razmotre rizike napada. Da bi odvraćanje bilo učinkovito, mora biti vjerodostojno i vidljivo. Svojom čestom i opsežnom obukom i vježbanjem, posebice s ostalim obrambenim snagama, Švedska jača svoj učinak odvraćanja i čini ga vjerodostojnijim, stoji u priopćenju švedskih OS povodom održavanja vježbe.

Aurora 17 bit će provedena u zraku, na kopnu i na moru. Jedinice iz cijele Švedske bit će uključene, no glavna područja vježbanja bit će područja oko Mälardalena i Stockholma, te Gotlanda i Gothenburga. Vježba će doprinijeti razvoju ukupne obrambene sposobnosti Švedske. Stoga je planirano da sudjeluje oko 40 drugih državnih agencija.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)