Tajlandska ratna mornarica (RTN) je završila inicijalno testiranje nadograđenog lakog oklopnog vozila Cadillac Gage V-150 Commando. Označen kao HMV-150, platforma za projekt nadogradnje je oštećeno vozilo izvučeni sa juga Tajlanda u listopadu 2016. od strane lokalne tvrtke Panus Assembly Co Ltd.

RTN je ovo vozilo smatrao neperspektivnim za popravak nakon što je naletjelo na minu, te je dalo suglasnost da donira vozilo tvrtki Panus koja bi ga obnovila na račun tvrtke.

Vozilo je ponovno projektirano i obnovljeno u razdoblju od osam mjeseci te je vraćeno RTN početkom lipnja 2017. na ispitivanje i ocjenjivanje. Ako bi vozilo steklo naklonost RTN, Panus se nada da bi na sličan način nadogradilo ostatak od 24 V-150 vozila – od kojih su neki danas izvan uporabe.

S obzirom na mine i prijetnje IED-om u južnim pokrajinama, ključni cilj projekta bio je poboljšati balističku i protuminsku zaštitu vozila. Želja je da se dostavi proizvod sa zaštitom razine koju ima RTN sa Panus Phantom 380-X1 MRAP- Da bi se postigao ovaj cilj, Panus je redizajnirao i pojačao cijeli trup, s oko 80% trupa HMV-150.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)