Israel Aerospace Industries je isporučio prva dva zrakoplova Conformal Airborne Early Warning & Control System (CAEW) za potrebe Talijanskog ratnog zrakoplovstva.

CAEW je sustav ranog upozorenja i kontrole instaliran na platformi Gulfstream G550. Zrakoplovi su već u službi zrakoplovnih snaga Izraela i Singapura. Sjedinjene Države također planiraju slijediti Italiju u nabavi ovog zrakoplova.

“Sustav odražava duboku, plodnu suradnje između talijanskog i izraelskog ministarstva obrane,” rekao je brigadni general Daniel Gold u priopćenju. “To je obostrano razumijevanje potreba i izazova.”

Israel Aerospace Industries je ugovorio zrakoplove u 2012. IAI podružnica ELTA sustavi je avione opremila sa radarom, komunikacijskim sustavima i sustavima elektroničkog izviđanja. “Ponosni smo da je ovaj zajednički program razvoja između IAI, talijanske industrije i talijanskog Ministarstva obrane bio vrlo uspješan”, rekao je IAI predsjednik i izvršni direktor Joseph Weiss. “Radujemo se nastavku ovog modela međunarodne suradnje s drugim zemljama i kupcima.”

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)