Tata Motors potpisao je sporazum s Bharat Forge Ltd. (BFL) i američkom tvrtkom General Dynamics Land Systems (GDLS) za zajedničku ponudu budućeg borbenog vozila pješaštva. Tata Motors je priopćio kako će biti na čelu konzorcija, oslanjajući se na BFL kompetentnost u borbenim platformama i proizvodnoj snazi te stručnost i iskustvo GDLS u integraciji sustava na borbena vozila.

Konzorcij će također uključivati ​​niz tvrtki unutar Tata grupacije. Tata Motors navodi kako je opseg industrijskog partnerstva navedeno u prijedlogu podnesenom indijskom Ministarstvu obrane u veljači. U natječaju za program BVP-a, Tata Motors nudi Kestrel 8×8 IFV, koji je razvijen u suradnji sa indijskom državnom tvrtkom DRDO.

Program je vrijedan oko USD15.38 milijardi te predviđa razvoja i izgradnju više od 2.600 vozila koje bi zamijenili postojeću flotu iz sovjetske ere BMP-1 i BMP-2. Ostale indijske tvrtke koje su nedavno podnijeli ponude za program su Mahindra Defence, Larsen & Toubro, Reliance Defence te Ordnance Factory Board.