U Središtu za obuku HRZ-a i PZO-a „Rudolf Perešin“ u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku i tijekom 2017. godine nastavlja se provedba tečajeva za pripadnike partnerskih zemalja u sklopu BRAAD inicijative (Balkan Regional Approach to Air Defence – Balkanski regionalni pristup protuzračnoj obrani). Tako je od 22. svibnja do 9. lipnja 2017. proveden tečaj Radarska tehnika za pripadnike Vojske Crne Gore. Ovo je 4. naraštaj polaznika tečaja iz Crne Gore. Pored ovog, tijekom 2017. godine predviđena su još dva tečaja i to za pripadnike Vojske Makedonije i pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tečaj radarske tehnike namijenjen je prvenstveno djelatnicima (radarskim tehničarima) koji će raditi na održavanju radarske tehnike, ali i ostalom osoblju u sustavu motrenja i navođenja. Tečaj daje osnovna znanja iz područja radio lokacija, digitalne tehnike, radarske tehnike, mjernih instrumenata i mjerenja u radarskoj tehnici.

Polaznici su iskazali izuzetan trud i ostvarili odlične rezultate. U vrlo kratkom vremenu stekli su temeljna znanja principa rada suvremenih radarskih sustava i razvili sposobnosti korištenja sofisticirane dijagnostičke i mjerne opreme za održavanje radara.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)