Tunis je počeo s preuzimanjem prvih Bell OH-58D Kiowa Warrior i UH-60 Black Hawk helikoptera. Pokazuje to fotografija objavljena na forcesdz.com forumu za OS snage Alžira, Tunisa i šireg Magreba. Ona pokazuje preuzimanje prvog od ukupno 24 Kiowa Warrior helikoptera za potrebe Ratnog zrakoplovstva Tunisa na nepoznatom aerodromu u zemlji. Jedan od 12 naručenih helikoptera Black Hawk koji bi trebao biti isporučen može se vidjeti u pozadini.

Tunis ima četiri glavne helikopterske operativne baze: Bizerte-Sidi Ahmed u blizini sjeverne Mediteranske obale, Bizerte-La Karouba na sjevernoj obali; Sfax-El Maou na istočnoj obali te Gafsa u unutrašnjosti, pa je vjerojatno da je fotografija nastala na jednom od tih mjesta.

Nabava 24 Kiowa Warrior helikoptera za Tunis je odobrena od strane vlade SAD-a početkom svibnja. U to vrijeme, američka DSCA je rekla kako će nabava u vrijednosti USD100.8 milijuna uključivati Excess Defense Articles (EDA) helikoptere, kao i sustave naoružanja, obrambena pomagala, naočale za noćno gledanje, komunikacijske i navigacijske sustave te obuku i podršku.

Ugovor za četiri “modificirana” UH-60M Black Hawk višenamjenska helikoptera objavljen je 30. lipnja 2015. Svih 12 helikoptera Black Hawk trebali bi stići u zemlju do kraja lipnja 2019. godine.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)