ISTANBUL, 7. lipnja 2016. (Hina/Reuters) – U eksploziji automobila bombe u središtu Istanbula u utorak ujutro ubijeno je najmanje jedanaest osoba a ranjeno najmanje 36 od kojih je troje u kritičnom stanju, izvijestili su službeni izvori.

Kad je naišao policijski autobus, daljinski je aktiviran eksploziv u parkiranom vozilu, objavio je turski CNN. Od 11 ubijenih sedam je policajaca, objavio je istanbulski guverner Vasip Sahin.

Objavljena je snimka s mobilnog telefona na kojoj se vidi pocrnjeno i oštećeno vozilo na ulici koje promatraju trgovci vireći iz suvenirnice u četvrti pored istanbulskog sveučilišta.

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost. U pozadini nedavnih napada u Turskoj bili su kurdski militanti, Islamska država i radikalni ljevičari.

Svjedok je Reutersu potvrdio da je vidio da su pogođena dva policijska vozila. Pucnji su se čuli u tom području nakon eksplozije, objavila je državna agencija Anadolija.

Objavljena je snimka naoružanih policajaca u ulici pokraj mjesta eksplozije.

Turska je ove godine pretrpjela niz bombaških napada, uključujući dva samoubilačka napada IS-a u turističkom dijelu Istanbula i dva napada automobilima bombama u Ankari za koji je odgovornost preuzela kurdska militantna skupina.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)