OS Ujedinjenih Arapskih Emirata nabavit će pješačka borbena vozila 8×8 pješačke od tvrtke Al Jasoor, joint venture Tawazuna i Otokar Land Systems UAE. Turski Otokar koji je vlasnik Otokar Land Systems UAE, izjavio je kako broj vozila obuhvaćenih ugovorom iznosi stotine, a temelje se na njegovoj platformi borbenog vozila Arma. Ugovor je vrijedan oko 661 milijuna USD.

“Otokar je vrlo ponosan što je jedan od partnera u tom važnom programu, te je u svakom slučaju privilegija za Otokar da može pomoći OS UAE u zadovoljenju visokih standarda opremanja,” rekao je Serdar Gorguç, CEO Otokar. Otokar je priopćio kako je će vozila razvijena od strane Al Jasoora, biti proizvedena u postojećim objektima Tawazun Industrijskog parka u Abu Dhabiju.

Finska Patrija je ugovorila posao isporuke borbenih oklopnih vozila AMV 8X8 u Ujedinjene Arapske Emirate još početkom prošle godine. Radilo se o hitnom zahtjevu UAE, jer su traženi rokovi isporuke bili vrlo kratki te su zbog toga vozila bila skinuta s proizvodne linije u Poljskoj. Mika Kari, predsjednik Patria Land Systems je za Defender tada izjavio kako to nikako ne znači da je hrvatski Đuro Đaković ostao postrani. “Zbog kratkih rokova isporuke, ova serija će biti proizvedena u Poljskoj gdje je proizvodna linija aktivna kao i logistika. U budućnosti Đuro Đaković će vrlo vjerojatno proizvoditi vozila za Patrijine programe. Mi blisko surađujemo s Đurom Đakovićem sada i to ćemo činiti u budućnosti.

“Ovo je sjajno za proširenje uspješne suradnje s OS UAE i Patrije”, rekao je Mika Kari. “Oružane snage UAE jako su zadovoljne s postojećom flotom AMV vozila koja su ispunila sve njihove zahtjeve te su pogodna za djelovanja u različitim okruženjima. Patrija je tada priopćila kako su svi detalji ugovora – uključujući cijenu i količinu naručenih vozila – tajni podatak.

Vrlo brzo, u posao isporuke borbenih vozila se uključio i Đuro Đaković i to u vrijednosti 26 milijuna.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)