Američki KoV i industrijski partner Northrop Grumman završili su prvi let sa UH-60V Black Hawk. UH-60V je nadograđena verzija UH-60L konfiguracije, uključujući poboljšanja na digitalnom kokpitu. Američki KoV je ugovorio sa Northrop Grummanom nadogradnju helikoptera još 2014.

“Ovaj let sa UH-60V reafirmira naša otvorena, sigurna rješenja za kokpit koja će omogućiti najnaprednije mogućnosti” rekao je Ike Song, potpredsjednik Northrop Grumman. “Mi se i dalje zalažemo za isporuku pristupačnih rješenja niskog rizika koja pružaju dugotrajnu vrijednost i fleksibilnost za korisnika.”

UH-60V Black Hawk digitalni kokpit je opremljen sa Future Airborne Capability Environment standardom koji dopušta integraciju nove avionike u budućnosti. Nadogradnja ima za cilj modernizaciju flote UH-60L. Paket zamjenjuje UH-60L analogne prekidače sa zaslonima elektroničke opreme. Osim produljenje radnog vijeka za platformu, Northrop Grumman tvrdi kako nadogradnje smanjuje opterećenje pilota, poboljšava situacijsku svijest i interoperabilnost.

Nadogradnja UH-60V se temelji na AH-1Z i E-2D Advanced Hawkeye poboljšanjima provedenim za Marinski korpus i Ratnu mornaricu SAD-a.

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)