Ukrajinski proizvođač zrakoplovnih motora Motor Sich će početi licenciranu proizvodnju nekoliko svojih proizvoda u Kini, na temelju sporazuma potpisanog ove godine s kineskom industrijom kako bi se osnovao Peking Skyrizon Aviation Industry Investment Co Ltd, objavljeno je na Airshow China 2016. Joint venture će proizvesti niz motora koji su dizajnirani od strane Ivchenko projektnog ureda te proizvedeni u Motor Sichu iz Zaporožja.

Sporazum podrazumijeva nekoliko klasa motora koji bi se sklapali u novoj tvornici u Chongchingu, uključujući i D-136, MS-500V i TV3-117VMA-SBM1V turboshaft helikopterske motore, AI-450S za generalnu avijaciju; D436-148FM i D-18T; D-27 kontra-rotirajući, dual-propeler turboprop motor koji je izvorno dizajniran za program Antonov An-70; i AI-222 seriju vojnih mlaznih motora. Zanimljivo, jedan od motora na popisu stavki za koje tvrtka kaže da će se proizvoditi u Kini je MS400 motor za krstareće rakete.

AI-222-25 motor je posebno važan program za kinesku vojnu zrakoplovnu industriju. To je jedini motor koji se može koristiti u ovom trenutku na Hongdu L-15 za obuku. Hongdu proizvodi i jurišnu varijanta tog modela pod nazivom L-15B. Navodno, prvi kupac za ovu novu varijantu je Zambija, iako kineski dužnosnici na Airshow China 2016 nisu htjeli to potvrditi.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)