Ukrajinska obrambena grupacija Ukroboronprom objavila je da se ubrzava proizvodnja oklopnih vozila BTR-4. Združeni kapaciteti u Zhytomyr Armored Plant isporučit će vozila na osam kotača brže nego što je prvotno bilo planirano, navodi se u priopćenju Ukroboronproma. Stručnjaci su usvojili tehnologiju proizvodnje novog trupa koji dolazi sa BTR-4, priopćio je Ukroboronprom.

Tvornica je već razvila tehničku dokumentaciju za vozila te se nalazi u fazi planiranja državnih ispitivanja i isporuka za Ministarstvo obrane, Nacionalne garde i drugih agencija za provedbu zakona, kako bi se ojačala obrana zemlje.

“Moderna i laka oklopna vozila ukrajinske proizvodnje bit će isporučena Oružanim snagama brže od planiranog”, rekao je Roman Romanov, generalni direktor Ukroboronproma. Razvoj vozila je u potpunosti ukrajinski, kombinacija brzine i zaštite za posadu.

Gotovo 80 takvih vozila je razmješteno u postrojbama ukrajinske vojske tijekom sukoba s Rusijom na istoku zemlje, tvrdi Ukroboronprom. Ukroboronprom također razvija okvire za program koji će dovesti do high-tech proizvodnje vozila u standardima NATO-a.

Podružnica Kyiv Armored Plant je najavio isporuku šest BTR-3EID oklopnih transportera za Nacionalnu gardu.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)