Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov i direktor Glavnog stožera OS RH kontraadmiral Robert Hranj, u ponedjeljak 11. rujna 2017. u Ministarstvu obrane RH sastali su se s veleposlanicom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, NJ. E. gospođom Astrid Versto. Na sastanku su potvrđeni dobri bilateralni odnosi Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške, a izraženo je i zajedničko uvjerenje o mogućnosti unaprjeđenja bilateralne obrambene suradnje.

Veleposlanica Kraljevine Norveške NJ. E. gospođa Astrid Versto istaknula je kako se oduševila činjenicom da je hrvatski kontingent u potpunosti opremljen hrvatskim naoružanjem i vojnom opremom što je saznala na konferenciji „Hrvatska obrambena industrija kao izvozni brend“ koja je održana 5. rujna 2017. u hotelu Esplanada u Zagrebu.
Veleposlanica Norveške istaknula želju da se hrvatski proizvođači naoružanja i vojne opreme bolje povežu s norveškim proizvođačima te da zajednički razviju još bolje proizvode koristeći najnovije tehnologije. Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov zahvalio je veleposlanici Kraljevine Norveške na dobroj suradnji, a posebice se zahvalio na pomoći oko razminiranja Republike Hrvatske.

Foto: MORH / Josip Kopi

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)