KONGSBERG je potpisao sporazum o suradnji u Kataru za dugoročne programe razvoja tehnologije, obrambene i pomorske industrije, te digitalizacije. Prvi program vezan uz suradnju bit će isporuka komunikacijskih, digitalizacijskih i RCWS rješenja za vojna vozila, program s potencijalom od približno 15 milijardi NOK tijekom narednih osam godina.

Program će biti najveći u povijesti KONGSBERG-a i uključuje više od 170 norveških podizvođača. Zajedno s Barzan Holdingsom, KONGSBERG je osnovao novu tvrtku za programe razvoja tehnologije. Tvrtka, BK Systems, ima glavni ured u Qatar Science & amp; Technology Park, a KONGSBERG drži položaj CEO. Park je inovativno čvorište za vodeću međunarodnu industriju i sveučilišta.

BK Systems će biti važna tvrtka za razvoj tehnologije i rješenja unutar obrambene, digitalizacijske i pomorske industrije u Kataru.

Uspostava ove suradnje pokazuje da je norveška tehnološka industrija vodeća i tražena u svijetu. Vidimo znatne mogućnosti i potencijal za norvešku industriju i razvoj tehnologije s ovim ustanovama, rekao je kaže Geir Håøy, predsjednik i izvršni direktor tvrtke KONGSBERG.

KONGSBERG će dostaviti rješenja digitalizacije i komunikacijska rješenja za 490 oklopnih vozila isporučenih od strane francuske tvrtke Nexter. Sljedeći koraci u tom procesu bit će detalji i završni pregovori prije potpisivanja konačnog ugovora za program.

KONGSBERG je u program isporučio rješenja “PROTECTOR Remote Weapon Station” i “Medium Caliber Turret”, na kojoj radi sa hrvatskom tvrtkom Đuro Đaković Specijalna vozila.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)