Pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije i Republike Belorusije, sudionici multinacionalne vježbe „Slovensko bratstvo 2016“, sletjeli su jučer na aerodrom Batajnica gde ih je dočekao zapovjednik Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Veličković, časnik za planiranje vježbe, priopćilo je srbijansko Ministarstvo obrane.

Na taktičkoj vježbi, koja se održava od 3. do 9. studenog na aerodromima i poligonima Vojske Srbije, sudjeluje 212 pripadnika Zračno-desantne vojske Oružanih snaga Ruske Federacije, 56 pripadnika Oružanih snaga Republike Bjelorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije, dodaje se u priopćenju.

General Veličković je istaknuo kako je riječ o tradicionalnoj vježbi koja se, u sklopu međunarodne vojne suradnje, izvodi po treći put sa oružanim snagama Ruske Federacije, a drugi sa Republikom Bjelorusijom.

Cilj vježbe je unaprjeđenje i podizanje operativnih sposobnosti, prije svega, u protuterorističkim djelovanjima zajedno sa pripadnicima ruskih i bjeloruskih oružanih snaga – naglasio je general Veličković dodajući da će zajednička uvježbavanja pripadnika Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije i Republike Belorusije biti održana od 3. do 6. studenog na automatiziranom strelištu „Orešac“, intergranskom poligonu „Pasuljanske livade“, aerodromima „Kovin“ i „Batajnica“, a sama vježba bit će izvedena od 7. do 9. studenog na „Pasuljanskim livadama“.

Tijekom vježbe, koju vodi zamjenik zapovjednika Specijalne brigade pukovnik Miroljub Čupić, bit će prikazano izvršenje padobranskog i helikopterskog desanta, desantiranje borbenih oklopnih vozila, osiguranje desantne prostorije, izvršenje marša, posjedanje linije blokade, izvršenje napada na terorističku bazu, izviđanje pobunjeničkih položaja uporabom bespilotnih letjelica, topnička priprema napada, zrakoplovna vatrena potpora napadu, medicinska evakuacija, uništavanje eksplozivne naprave.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)