Brigadir Harel Taggar, vojni izaslanik Države Izrael, u ponedjeljak 27. ožujka 2017. posjetio je Glavni stožer Oružanih snaga RH gdje su ga dočekali predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Ispred Oružanih snaga RH brigadira Taggara dočekao je načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov u pratnji direktora Glavnog stožera OSRH kontraadmirala Roberta Hranja i načelnika Uprave za planiranje GS OSRH komodora Marilea Staničića, a ispred Ministarstva obrane RH dočekali su ga gospođa Dunja Bujan, voditeljica bilateralne obrambene suradnje u M1 i natporučnik Dinko Matiješević, izvršni časnik ministra obrane.
Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov zahvalio je brigadiru Taggaru na dosadašnjoj suradnji te je istaknuo mogućnosti njenog daljnjeg unaprjeđenja.

Spomenuo je i sličnosti između Oružanih snaga Države Izrael i Republike Hrvatske s obzirom na ratna iskustva. General Šundov je naglasio da je u planu i uspostava vojno-diplomatskih odnosa s ciljem razvijanja daljnje suradnje između Hrvatske i Izraela.
Razgovarali su i o vrijednostima koje su zajedničke Izraelu i Hrvatskoj te ih na taj način još više povezuju, a to su načela demokracije i ravnopravnosti u svim pogledima.

Vojni izaslanik Države Izrael brigadir Harel Taggar naglasio je da Hrvatska postaje prioritet u suradnji te je zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji pri tome posebno istaknuvši pomoć tijekom protupožarne sezone gdje su hrvatski kanaderi pomagali tijekom 2010. i 2016. godine.

Tijekom razgovora su predloženi neki oblici suradnje: održavanje tečajeva za časnike, sudjelovanje u zajedničkim vježbama, razmjena iskustava i znanja o bespilotnim letjelicama kao i moguća nabavka borbenog aviona.

Foto: OSRH / Stjepan Brigljević

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)