Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske, 7. prosinca 2016. primila je pripadnike Oružanih snaga RH – posade hrvatskih protupožarnih zrakoplova koji su sudjelovali u međunarodnoj humanitarnoj misiji gašenja šumskih požara u Državi Izrael.

„Svim članovima posada protupožarnih zrakoplova, pripadnicama i pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji su sudjelovali u humanitarnoj misiji u Državi Izrael želim kao Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH srdačno čestitati na požrtvovnom angažmanu te zahvaliti na časnom predstavljanju naše domovine.“ – istaknula je vrhovna zapo vjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović rekavši kako naše Oružane snage imaju razvijene sposobnosti i dostatnu tehničku i materijalnu potporu za provedbu netradicionalnih vojnih zadaća. Predsjednice Republike je podsjetila na sudjelovanje naše posade i u humanitarnim međunarodnim misijama gašenja požara ili tijekom poplava u Grčkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i Portugalu.

Vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je i veleposlanici Države Izrael u Republici Hrvatskoj pozvavši hrvatske pilote u humanitarnu misiju, a isto tako i na srdačnom prijmu naših pilota i članova posada te skrbi koji su im pružili tijekom njihova boravka u Izraelu.

Tekst: Ured Predsjednice RH
Foto: OSRH / Stjepan Brigljević

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)