Dvije otpisane i konzervirane američke fregate bit će ponovno reaktivirane nakon radova od strane VSE Corporation kako bi ih se isporučilo Tajvanu u sklopu američkog programa inozemne vojne prodaje.

Fregate koje će biti pokrivene ugovorom za popravak i transfer su bivše USS Taylor i ex-USS Gary, klase Oliver Hazard Perry. “Od 1995. godine VSE je transferirala više od 48 brodova inozemnim vladama, uključujući i prijenos 12 ex-američkih vojnih brodova za Tajvan”, rekao je Maurice “Mo” Gauthier, VSE glavni izvršni direktor, predsjednik i glavni operativac. “Naš N*STAR tim se sastoji od najboljih tvrtki pomorske industrije u pružanju pristupačne održivosti sredstava flote i njihove modernizacije kako bi se osiguralo njihovo korištenje u širokom spektru operativnih potreba.”

Gore spomenta isporuka je vrijedna 74 milijuna USD te će VSE upravljati industrijskim radovima, logistikom i obukom posada kako bi se ponovno reaktivirala dva broda.

Svaki brod će dobiti Dry-Docking Selected Restricted Availability tijekom kojeg će se cjelokupan trup, mehanički i električni sklopovi i sustavi te odabrani borbeni sustavi aktivirati i u potpunosti testirati da bi se osigurala puna operativna sposobnost brodova.

Tajvanske posade će proći obuku za održavanje i upravljanje brodovima.