BEOGRAD – Moj odgovor i predsjedniku Nikoliću i drugima je da ne možemo isplatiti ono što nemamo, a vojsci smo, kao i policiji, namijenili pet posto povećanja plaća, iako je MMF bio protiv bilo kakvog povećanja i jednima i drugima, rekao je premijer Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

“Puno ulažemo u vojsku, proporcionalno našem BDP-u. Danas je samo devet NATO zemalja ispred nas po ulaganju u Vojsku”, zaključio je i pozvao one koji se “sprdaju sa 5.000 dinara jednokratne pomoći” da mu daju 100 milijuna EUR, pa da vlada da još 5.000 dinara.

Naš proračun za vojsku je 630 do 640 milijun EUR, kaže, više od Bugarske i Hrvatske, a nešto manje od Mađarske.

“Možemo se pružiti samo onoliko koliko smo dugi”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da komentira izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da se na vojsci ne može štedjeti.

Vučić je istaknuo da poštuje stav predsjednika Republike te da Nikolić odgovorno obavlja posao, a da njemu, premijeru, ostaje govoriti manje ugodne stvari.

“Ja moram govoriti istinu”, istaknuo je predsjednik vlade.

Naša vojska se sve ozbiljnije oprema, naoružava, postaje značajan faktor stabilnosti, a ne prijetnja bilo kome, rekao je.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)