Pripadnici tima Vojne policije 1. HRVCON-a eFPBG-USA i timovi vojnih policija OS Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske iz sastava borbene skupine pod vodstvom OS SAD-a u R. Poljskoj, te zemlje domaćina R. Poljske proveli su 06. i 07. prosinca 2017. godine zajedničko uvježbavanje u usavršavanju specifičnih vještina.

Cilj zajedničkog uvježbavanja bio je povezivanje i funkcioniranje kao jedne cjeline timova vojnih policija sastavnica borbene skupine NATO ojačane prednje prisutnosti kroz razmjenu iskustava i znanja, te uvježbavanje zajedničkog djelovanja u realnoj situaciji.

Vježba se odnosila na provedbu i uvježbavanje standardnih radnji postupaka na kontrolnoj točki (eng. Checkpoint) i mogućih situacija koje se mogu dogoditi prilikom provedbe te reakcije na iste (indirektni/direktni napad na kontrolnu točku, pronalazak IED).

Ovo je bila prva zajednička suradnja timova vojnih policija u eFP borbenoj skupini, a u planu je nekoliko zajedničkih vježbi kako bi se dodatno razvijala znanja i sposobnosti. Posebno ističemo vrlo pozitivne utiske pripadnika timova vojnih policija vezano za kvalitetu i izgled jurišne puške VHS-2 i samokresa HS2000.

Tekst i foto: OJI 1. HRVCON-a eFPBG-USA

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)