Dana 03. i 04.listopada 2017. Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske službeno je posjetio zamjenik zapovjednika Kopnene vojske Savezne Republike Njemačke, general-pukovnik Carsten Jacobson. Domaćin službenog posjeta bio je general-pukovnik Mate Ostović, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HKoV). Njemački general obišao je 03.10.2017 vojnu vježbu “UDAR 17” gdje se susreo i sa ministrom obrane RH Damirom Krstičevićem.

Danas je održan radni sastanak u prostorima Zapovjedništva HKoV-a gdje je general-pukovnik Mato Ostović zajedno sa suradnicima upoznao njemačkog kolegu sa radom HKoV-a kao i sa planovima za upućivanje naše postrojbe ojačane prednje prisutnosti u sastavu zapovjedne strukture njemačkih oružanih snaga u Republiku Litvu. General Jacobson izrazio je pohvale glede spremnosti naših snaga koja je pokazana na vježbi “UDAR 17”.
Nakon radnog sastanka i otvorene diskusije o budućoj bilateralnoj suradnji general Jacobsen se je upisao u knjigu posjeta a nakon toga generali su razmijenili prigodne poklone te snimili zajedničku fotografiju.

Tekst i foto: HKoV / satnik Damir Miljković

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)