Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Slavko Barić danas je, 3. srpnja 2017. otvorio međunarodni tečaj za najviše dočasničke dužnosti pod nazivom „International Command Senior Enlisted Leaders Course“. Na otvaranju su još nazočili su prvi dočasnik Oružanih snaga RH-a časnički namjesnik Mario Mateljić i prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Ivan Grudenić.

Tečaj će se provesti u vojarni „Petar Zrinski i trajati će do 14. srpnja 2017. Polaznici tečaja su dočasnici upućeni s najviših dočasničkih dužnosti iz oružanih snaga Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Slovenije. Kao predavači na tečaju sudjeluju instruktori Oružanih snaga Republike Hrvatske kao i instruktori stranih oružanih snaga te visoko pozicionirani časnici i dočasnici NATO-a i zemalja inicijative A-5.

Tečaj je pilot-projekt Hrvatskog vojnog učilišta i nadogradnja je na četiri razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe koje se provode na Učilištu. Samom provedbom tečaja i spomenutim dočasničkim izobrazbama Hrvatsko vojno učilište podiže stupanj implementacije s NATO direktivama i smjernicama koje definiraju izobrazbu i kompetencije dočasnika.

Tekst: pk Zdravko Lovašen
Foto: Marija Sever

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)