Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane general-bojnik Miroslav Kovač boravio je od 15. do 18. listopada u Seoulu, Republika Koreja. General Kovač posjetio je međunarodnu zrakoplovnu izložbu „International Aerospace and Defence Exhibition 2017“ (ADEX) i sudjelovao na simpoziju „20th International Aerospace Symposium“. U izaslanstvu HRZ i PZO bio je i zapovjednik Eskadrile borbenih aviona 91. Zrakoplovne baze bojnik Christian Jagodić.
Simpozij, koji je otvorio načelnik stožera Korejskog ratnog zrakoplovstva general Lee Wang-keun, bavio se temama vezanim za promjene globalnog sigurnosnog okruženja i stvaranja zračno-svemirskih sposobnosti, te korištenja tih sposobnosti u ratovanju budućnosti.
Posjet ADEX-u bila je prilika i za bilateralne susrete i razmjenu mišljenja s kolegama iz zrakoplovstava partnerskih i prijateljskih zemalja, prije svega iz Republike Koreje te SAD-a, kao i za obilazak izložbenih prostora poznatih proizvođača zrakoplova, opreme i naoružanja poput KAI-a, Lockheed Martin-a, Saab-a, Elbit-a, Thales-a.
Ovogodišnji ADEX, izložba zrakoplovne tehnike, opreme i naoružanja koja se održava svake dvije godine, okupio je rekordan broj izlagača i delegacija. U izložbenom dijelu sudjelovalo je više od 400 izlagača iz 33 zemlje, dok je izložena tehnika obuhvaćala perjanice domaće zrakoplovne industrije KUH-1 višenamjenski helikopter, KT-1 turboelisni avion za obuku, T-50 mlazni nadzvučni avion za obuku, FA-50 laki mlazni nadzvučni avion, te američke avione F-15K i F-16K, F-22 i F-35, i mnoge druge. ADEX je otvorio Korejski predsjednik Moon Jae-in uz sjajan nastup mnogih zrakoplova, te još sjajniji nastup domaće akro grupe Black Eagles. Na ovogodišnjem ADEX-u, koji traje do 22. listopada, očekuje se više od 250.000 posjetitelja.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)