U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu i u vojarni Sveti Nikola, Lora-Split, od 10. listopada do 16. prosinca 2016. proveden je Temeljni tečaj LOGREP (Logistic Reporting). U šest turnusa obuke 58 polaznika iz postrojbi OS RH u potpunosti su svladali plan i program obuke te zadovoljili sve uvjete za dobivanje potvrde o osposobljenosti. Cilj i zadaća obuke je da se polaznici obuče za samostalan rad na sustavu odnosno programskom paketu alata LOGFAS.

LOGREP 6.2 je alat za logističko izvješčivanje koji daje sliku nadređenom zapovjedništvu o materijalnom i personalnom stanju postrojbe sposobnosti za izvršenje zadaća u području operacija. Polaznici su obučeni sukladno nastavnom planu i programu pripremljenom od strane NATO COMMUNICATIONS AND INFORMATION SYSTEMS SCHOOL LATINA ITALY.
Voditelj obuke bojnik Mladen Miletić tom prilikom izjavio je: „Svi polaznici upoznati su s LOGFAS alatom te pripremljeni za izradu nacionalne logističke baze podataka LOGBASE i osposobljeni za izradu logističkih izvješća koristeći alat LOGREP.“

Tekst i foto: OS RH/Antun Mandić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)