Najnoviji član Patrijinih borbenih sutava – Patria Nemo Container – prvi put predstavljen na IDEX 2017, uspješno je završio prvo testiranje na platformi kamiona, priopćila je Patria. Patria Nemo Container je prolazio ispitivanja na Sisu ETP E13 8×8 terenskom kamionu, kao i na samom terenu tijekom Patrijinih testova u Finskoj. Ti se testovi uglavnom usredotočili na ispitivanje integracije minobacačkog sustava Nemo u kontejner za more – drugim riječima testiranje sučelja kupolnog minobacačkog sustava i 20 ” morskog kontejnera. Također, još jedan važan dio je testiranje sučelja Patria Nemo Container i Sisu ETP E13 8×8 terenskog kamiona.

Patria Nemo se ponašao u skladu sa očekivanjima, a koncept s 20″ morskim kontejnerom s 120 mm minobacačem dokazao je svoju genijalnost kombinirajući fleksibilnost, pokretljivost i vatrenu moć. Može raditi kao samostalna paljbena jedinica, s izravnom kao i s neizravnom paljbom, tako da je idealana za zaštitu borbenih kampova. Što je još važnije, Nemo Container je dokazao da je mobilan i okretan jer su njegova “braća” integrirana izravno na kopnu (Patria Nemo) ili na pomorskim platformama (Patria Nemo Navy). Patria Nemo Container je savršeno funkcionirao dok se nalazio na kamionu kontejnera – ovaj put na oklopljenom Sisu ETP13 8×8. Brzo odziv, točnost, gađanje, vatrena moć, zaštita, pokretljivost – sve su karakteristike Patrijinih “Game Changers of the Battlefield” postignute.

Patria Nemo Container otvara – potpuno novi tržišni segment za Patrijine “gamechanger” sustave na bojnom polju – prednosti suvremenih minobacača u kombinaciji s neograničenim raznovrsnim platformama na kopnu i na moru, priopćila je Patria.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)