U Središtu za obuku HRZ i PZO „Rudolf Perešin“ u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku od 13. studenoga do 1. prosinca proveden je posljednji (od tri planirana) tečaj „Radarska tehnika“ za pripadnike partnerskih zemalja u sklopu BRAAD inicijative (Balkan Regional Approach to Air Defence – Balkanski regionalni pristup protuzračnoj obrani) u 2017. godini.
Na tečaju je bilo i uspješno ga je završilo pet pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Polaznici su iskazali izuzetan trud, uspješno su usvojili osnovna znanja iz područja radio lokacija, digitalne tehnike, radarske tehnike, mjernih instrumenata i mjerenja u radarskoj tehnici te su razvili sposobnosti korištenja sofisticirane dijagnostičke i mjerne opreme za održavanje radara.
Ovo je inače četvrti tečaj „Radarska tehnika“ za pripadnike OS Bosne i Hercegovine, te ujedno 13 tečaj koji je SzO u sklopu BRAAD inicijative provelo za partnerske zemlje od 2013. godine.
Do sada je ovu obuku prošlo više od 60 pripadnika Vojske Crne Gore, OS Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Makedonije koji su stekli potrebna znanja iz principa rada suvremenih radarskih uređaja.

Tekst i foto: SzO HRZ i PZO

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)