U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu 24. i 25. studenoga 2016. godine proveden je završni ispit 2. naraštaja raketnih tehničara za stjecanje VSSp 31 K u OS RH (raketni tehničar za rakete i raketne sustave).
Stručno stažiranje u postrojbama za skladištenje, čuvanje i održavanje ubojitih sredstava (UbS-a) je druga faza specijalističke obuke raketnih tehničara u kojoj se kroz praktičan rad na održavanju raketnih sustava u perspektivnim skladištima UbS-a i Remontnom zavodu te potpore raketnim bojnim gađanjima na vojnim poligonima postižu sve potrebne kompetencije raketnih tehničara za samostalan rad.

Obuku je uspješno svladalo sedam djelatnika Bojne za opskrbu. Voditelj stažiranja pukovnik Božo God na kraju obuke izjavio je: „Svi polaznici osposobljeni su za s amostalan rad u provedbi 1. i 2. stupnja održavanja (preventivno održavanje i specijalistički nadzorno tehnički pregled) perspektivnih raketnih sustava.“

Po završetku stručnog ispita zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević uručio je sedmorici polaznika certifikate za samostalni rad na održavanju raketnih sustava u naoružanju OS RH, te im zaželio mnogo uspjeha u budućem radu i daljnjem usavršavanju.

Tekst i foto: OS RH/Antun Mandić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)