U vojarni „123. brigade HV“ Požega, 20. travnja 2017. svečano je obilježen završetak obuke 18. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Obuka dragovoljnih ročnika započela je 24. veljače 2017. u Požegi, a od 24. ožujka do 14. travnja 2017. nastavljena je na vojnom poligonu „Gašinci“ gdje su ročnici u terenskim uvjetima usvajali temeljna vojna znanja i vještine. Obuku je uspješno završilo 469 ročnika, među kojima 48 ročnica.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratio se zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu «Fran Krsto Frankopan» brigadir Željko Šikić. Izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da je 469 mladih osoba obučeno u temeljnim vojnim vještinama, povećavajući na taj način ukupnu spremnost Oružanih snaga RH, brigadir Šikić je naglasio da njihova vojna karijera započinje već u svibnju specijalističkom vojnom obukom u rodovskim i granskim postrojbama OS RH.

Zapovjednik ZOD-a zahvalio je svim djelatnicima Središta za temeljnu obuku, napose instruktorima, na uloženom trudu i organizaciji kojima je omogućena nesmetana provedba dragovoljnog vojnog osposobljavanja. Ročnicima je poželio da iskustvo s obuke, nova snaga i samopouzdanje, kao i prijateljstva stečena kroz proteklih 8 tjedana budu zalog za izazove s kojima će se susretati u budućnosti, kako u profesionalnom tako i privatnom životu
Na kraju svečanosti podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 18. naraštaja dragovoljnih ročnika, a najbolji među njima, Ante Zelić, pismeno je pohvaljen i nagrađen knjigom i značkom Dragovoljni ročnik.

Tekst i foto: ČOJ STO

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)