U vojarni «123. brigade HV» Požega, danas 27. srpnja 2017. godine svečano je obilježen završetak obuke ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju 19. naraštaja dragovoljnih ročnika.

Obuka dragovoljnih ročnika započela je 2. lipnja 2017. godine u Požegi, a u vremenu od 1. do 21. srpnja 2017. godine nastavljena je na vojnom poligonu „Gašinci“, gdje su ročnici u terenskim uvjetima usvajali znanja i vještine. Na obuku je primljeno 415 ročnika, a na kraju je završilo 397 ročnika od čega su 92 bile ročnice.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratio se zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak, koji je ročnicima čestitao na uspješno završenom dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Istaknuo je kako su ručnici tijekom osam tjedana uspješno prošli faze obuke te su sada obučeni u temeljnim vojničkim znanjima i sposobnostima, što povećava ukupnu spremnost Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Na kraju svečanosti su podijeljene pohvale i nagrade najboljim ročnicima 19. naraštaja, a najbolji je bio ročnik Elvis Mihaljević koji je pismeno pohvaljen i nagrađen knjigom i značkom Dragovoljni ročnik.
Tekst i foto: Željko Raguž

 

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)