U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega Zapovjedništva za potporu od 31. listopada do 11. Studenoga 2016. provedena je obuka za pripadnike Vojske Crne Gore.

Šest polaznika osposobljeno je za vozača M-ATV (engl. MRAP-All Terrain Vehicle) i Maxx Pro Plus (engl. Mine Resistant Ambush Protected). Cilj i zadaća obuke da se polaznici osposobe za sigurno upravljanje višenamjenskim vozilom velike pokretljivosti u različitim cestovnim i terenskim uvjetima, za uporabu svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost u svim vremenskim i zemljišnim uvjetima te upoznati polaznike sa sigurnosnim mjerama u vezi s korištenjem vozila.

Tri polaznika osposobljeno je za borbenog spasioca CLS (engl. Combat Lifesaver). Borbeni spasioc je vojnik koji ima dodatnu sposobnost, vještinu i znanje tako da u uvjetima bojišnice u mirovnim operacijama može provesti osnovnu trijažu ranjenih vojnika, zna osigurati prohodnost dišnih putova, sposoban je procijeniti vitalne funkcije ozlijeđenog, zaustaviti krvarenje, dati infuziju, zna otvoriti venski put te poslati zahtjev medicinskom evakuacijom i pripremiti ozlijeđenog za transport.

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)