U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu od 4. rujna do 9. prosinca 2016. provedena je Specijalistička vojna obuka kandidata koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika. Cilj i zadaća obuke je osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaća svoje službe i specijalnosti. U sklopu Tehničke službe osposobljeno je trideset i jedan polaznik za vojno-stručnu specijalnost; mehaničar za naoružanje i skladištar, mehaničar, autolimar, bravar, autoelektričar, manipulant za gorivo i mehaničar za radio uređaje. Osposobljavanje u Intendantskoj službi završilo je šest polaznika za koji su osposobljeni za kuhara. Pedeset i sedam polaznika u Prometnoj službi osposobljavani su za vozače i rukovatelje viličarem.

Kroz Graditeljsku službu osposobljavanje je završilo jedanaest polaznika; monter centralnog grijanja, vodoinstalater, graditeljski limar, zidar-keramičar, graditeljski bravar-zavarivatelj i soboslikar-ličilac. Voditelj specijalističke vojne obuke bojnik Milan Turkalj izjavio je: “Obuku je završilo sto i pet polaznika podijeljenih u četiri službe. Obuka je provedena sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OS RH u kome su ugrađena dosadašnja pozitivna iskustva provedbe obuke,a koji podupire borbeno usredotočenu obuku, standardizaciju obuke, objektivno vrednovanje (koje se vrši kontinuirano tijekom obuke kroz orise obuke i ocjenjivanja provedenih zadaća) i prosudbu obuke“.

Svečanim postrojavanjem na kraju obuke zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević čestitao je vojnicima i zaželio mnogo uspjeha u njihovoj daljnjoj vojnoj karijeri te uručio pisane pohvale polaznicima specijalističke vojne obuke koji su postigli visoke rezultate u obuci.

Tekst i foto: OS R/Antun Mandić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)