U vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, Pukovnija protuzračne obrane (PZO) od 26.rujna do 15. prosinca 2017. provela je specijalističku vojnu obuku djelatnih vojnika koji se primaju u vojničku službu temeljem Ugovora o vojničkoj službi u trajanju od četiri godine.

Specijalistička vojna obuka provedena je sukladno Programu specijalističke vojne obuke i ocjenjivanja rodova HKoV-a.

Obuku je pohađalo šest djelatnih vojnika i svi su uspješno završili obuku roda borbene potpore protuzračne obrane (PZO) -specijalnost raketna za dužnost poslužitelj PRS

Cilj SVO je osposobljavanje djelatnika za rukovanje i održavanje PZO naoružanja, te provedbu PZO postrojbi i objekata.Također , djelatnici su obučeni za aktivnu službu, život i rad u matičnim postrojbama u koje će biti upućeni nakon završetka obuke.

Prigodom uručenja potvrdnica, Načelnik stožera-zamjenik zapovjednika 1. Pukovnije PZO pukovnik Alen Šimunić,izrazio je zadovoljstvo pokazanim zanimanjem kandidata, motiviranošću, voljom i uloženim trudom koji su rezultirali njihovim uspješnim završetkom specijalističke obuke te spremnošću da svoje karijere nastave u postrojbama u koje će biti raspoređeni.

Vojnici će biti raspoređeni u PZO postrojbe Hrvatske kopnene vojske OS RH.

Tekst i foto: satnik Elvis Nakić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)