Svečanom podjelom certifikata u Središtu za međunarodne vojne operacije u Rakitju 24. veljače 2017. godine završio je Tečaj za stožerno osoblje NATO-a (NATO SOC).
Tijekom trotjednog tečaja polaznici su usvajali primjenu taktika, tehnika i procedura potrebnih za obnašanje stožernih dužnosti na taktičkoj razini u zapovjedništvima NATO snaga u operacijama potpore miru te su istovremeno upoznati s temeljnim načelima, doktrinom i ključnim procesima koji se odvijaju na strateškoj i operativnoj razini zapovijedanja u NATO-u.

Potporu provedbi tečaju uz djelatnike SMVO – a, pružili su djelatnici Uprave za planiranje i Zapovjedno operativnog središta GS OS RH, Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, RACVIAC-a, Hrvatske radio televizije te gost predavač Središta za MVO OS BiH (PSOTC) što je ujedno daljnji nastavak bilateralne suradnje PSOTC-a i SMVO-a.

Tečaj je uspješno završilo 13 pripadnika Oružanih snaga RH koji su prilikom ceremonije zatvaranja naglasili kako im je sudjelovanje na tečaju omogućilo bolje razumijevanje rada u NATO stožerima. Mišljenja su da je tečaj umnogome nadogradnja na njihova prijašnja znanja.

Tekst i foto: OS RH/ Kristina Dukarić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)