U Središtu za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju 2. veljače 2017. održana je Završna koordinacijska konferencija s pripadnicima Oklopne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i Središta za borbenu obuku sa svrhom završetka planskog procesa za provedbu 1. vježbe na zemljištu „OKB 17“.

Cilj aktivnosti bio je provjeriti uvježbanost i osposobljenost pripadnika tenkovske satnije u provedbi taktika, tehnika i procedura koje podupiru zadaću obrane. Vježba će biti provedena od 7. do 9. ožujka 2017.r na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“.

Na Završnoj koordinacijskoj konferenciji nazočili su pripadnici Oklopne bojne predvođeni zapovjednikom Oklopne bojne bojnikom Ivanom Stipićem koji je u vježbi na zemljištu u svojstvu časnika za provedbu vježbe. Pripadnike Središta za borbenu obuku u svojstvu direktora vježbe predvodili su pukovnik Davor Stipetić, načelnik Odjela za vježbe na zemljištu i bojnik Romeo Horvat, voditelj Glavne planske skupine koji će u samoj provedbi vježbe obnašati dužnost voditelja središta za nadzor vježbe. Osim njih na konferenciji su sudjelovali načelnici i predstavnici Odjela i Odsjeka Središta za borbenu obuku koji sudjeluju u planskom procesu. Ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske nazočan je bio pukovnik Damir Filković.

Ocjenjivanje tenkovske satnije Oklopne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u provedbi zadaća kroz 1. vježbu na zemljištu „OKB 17“ provodit će Ocjenjivački tim Središta za borbenu obuku. Na konferenciji su usuglašeni detalji vježbe s potvrdom izvršenja zadanih zadaća s prijašnjih konferencija, čime je planski proces za 1. vježbu na zemljištu „OKB 17“ u cijelosti završen.

Tekst i foto: HKoV/Dražen Čulig

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)