Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ kod Slunja od 30. siječnja 2018., provodi se priprema za vježbu i integracija sastavnica Oružanih snaga RH za misiju Resolute Support Mission u Afganistanu. Kroz dva tjedna pripadnici – kandidati za sudjelovanje u 8. HRVCON RSM-u proći će kroz završnu fazu obuke, te ocjenjivanje.

Planski proces za vježbu u potpunost je proveden. Svrha ove vježbe je završno uvježbavanje i ocjenjivanje spremnosti, a provodiiti će se kao neborbena, višenacionalna i stabilizacijska operacija Resolute Support Mission (RSM) u složenim multinacionalnom okružju.

Na Međunarodnoj vojnoj vježbi na zemljištu „MIR 18/1“ (VNZ/MVV „MIR 18/1“) od 05. do 09. veljače 2018. sastavnice će demonstrirati sposobnosti u provedbi dodijeljenih zadaća tijekom koje će ocjenjivački tim GS OS RH ocijeniti njihovu spremnost za izvršenje misija/zadaća u području operacije. Po završetku vježbe provest će se raščlamba nakon djelovanja i uručiti ocjene sastavnicama.

Direktor vježbe, brigadir Dragan Pondeljak, Načelnik stožera Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske naglasio je da se ono što je planirano tijekom planskog procesa u potpunosti provodi i da će sastavnice 8. HRVCON RSM-a biti spremne za završnu vježbu, te ocjenjivanje spremnosti u periodu od 05. do 09. veljače 2018.

Tekst: Gombr / M.Dropuljić

Foto: Gombr / J.Cindrić

KOMENTIRAJTE (FACEBOOK)